Før I køber en hund, så overvej disse ting

20 jul, 2022

Går dig og din familie og drømmer om at anskaffe jer et ekstra familiemedlem i form af en hund, så skal I forberede jer på at jeres nye firbenede ven kommer til at leve sammen med jer i de næste 8-15 år af jeres liv. Det er derfor vigtigt at I forbereder jer grundigt på, hvordan I kan give en hund et godt liv og overveje om I er i stand til at opfylde alle en hunds behov. Derudover er det vigtigt, at I overvejer, hvilken type af hund som vil passe til din familie og til dig inden I anskaffer jer en firbenet ven. Nedenfor er samlet et par overvejer som I kan gøre jer inden I anskaffer jer en hundehvalp. 

En hund kræver tid og energi 

Hunde er ikke et dyr, som egner sig særligt godt til at være alene hjemme i en hel dag. De fleste hunde bør faktisk ikke være alene hjemme i mere end fem timer til dagligt og derudover kræver de at I har tid til at lufte dem flere gange dagligt uanset, hvordan vejret måtte være. Det er derfor vigtigt at overveje, hvordan dig og din families hverdag ser ud i forhold til, om I har tid og overskud til at aktivere hunden med daglig motion.

Der er dog forskel på hunderacer og vælger I en mindre hund frem for en af de helt store racer af hunde kræver det mindre af jer i forhold til opdragelsen og aktiveringen af hunden. En stor hund kræver generelt mere motion, mad og er derudover svære at tage med sig, når I skal ud i byen for eksempel. Det er derfor også en god idé at tænke grundigt over, hvilken type af hund I ønsker jer. 

Kom godt i gang 

Når I først har lagt jer fast på at jeres familie skal udvides med et nyt firbenet medlem, så er der flere ting I kan gøre for at gøre det lettest muligt at give den nye hvalp en god start på livet. En af disse ting er at købe en hvalpepakke. I Hvalpepakker får I alle de ting som det kræver at få en ny hvalp ind i familien til en god pris. I er derfor sikre på at I ikke kommer til at mangle noget, når I først får hunden hjem. 

Relaterede artikler

Du kunne også være interesseret i…