Hvordan passer man godt på sin hamster?

4 okt, 2022

Det er ikke altid let at være hamster. I hvert fald ikke, hvis man aldrig har haft en hamster før. De er nemlig ret specielle dyr – og der er en række ting man skal have styr på. Derfor kan det være en god idé at læse lidt op på dem, inden man får et nyt kæledyr. Det er sjovt at have en hamster, men det kræver lidt ekstra arbejde for at passe på det. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan passe godt på dit nye hamsterkæledyr!

Husk at fodre hamsteren rigtigt

Hamstere skal have rigeligt med mad og vand, så de kan trives og udvikle sig som dyr. Men det er ikke altid lige nemt at give hamsteren den rette mængde mad og vand. Hamstere spiser oftest efter to skabeloner: enten store bidder mad hele tiden eller små bidder mad flere gange om dagen. Men heldigvis findes der foderblandinger, som gør det nemmere for dig at give hamsteren den rette mængde mad hele tiden. Det er dog vigtigt, at du husker at justere blandingerne løbende, så din hamster får den rette mængde energi og protein i maden! For du skal jo gerne sørge for, at din hamster bliver mættet og fyldt op med energi, men ikke overbespist. Dertil skal du lige være opmærksom på at hamstere gemmer mad i forråd og at du derfor lige skal tjekke buret, så der ikke ligger mad og rådner.

Skal man have to hamster?

Der findes rigtig mange hamstere til salg – og de er alle forskellige! Derfor kan det være en god idé at overveje, om du vil have et par hamstere eller blot ét enkelt kæledyr! Hvis du vil have to hamstere, skal du selvfølgelig være sikker på, at de begge har lyst til at trives sammen! Det betyder, at du skal være opmærksom på, at ikke alle hamstere er sociale dyr.

Giver jeg min hamster for meget plads?

Der findes mange forskellige former for indhegninger og burer til hamster – og det kan godt være svært at finde ud af, hvilken type man skal vælge! Er der tale om to guldhamstre, som har behov for masser af bevægelighed? Eller skal den bare have lidt plads til én dværghamster? Prøv altid selv at læse lidt op på de forskellige hamstre og hvad de skal bruge af plads og indretning. Med denne artikel skulle du altså have en god start til at passe godt på din hamster.